Kako namestiti osvetljenje u iznajmljenom stanu

Agencija San reg. br. 255 18/07/2021

Kako namestiti osvetljenje u iznajmljenom stanu

Ukoliko vam stan koji ste zakupili ima staru i dotrajalu rasvetu u smislu da su na plafonima okačeni lusteri još iz prošlog veka sa lošim osvetljenjem možete razmisliti o kupovini novih lustera i visilica sa odgovarajućim led karakteristikama. Kada razmišljate o ovoj ideji vodite računa o tome da prethodni luster ne oštetite prilikom uklanjanja i da ga propisno uskladištite ne bi li ga u istom stanju vratili na isto mesto kada dođe trenutak da se iselite iz tog stana.

Kod izbora rasvetnog tela koja visi sa plafona imate nekoliko opcija. Jedna je da odluku donesete na osnovu kvadrature prostorije u kojoj planirate da okačite luster. Tako, za veću dnevnu sobu slobodno možete odabrati luster sa više sijalica kako biste postigli adekvatan vizuelni efekat, kao i da biste dobili odgovarajuće osvetljenje. Na tržištu imate široku ponudu koja zadovoljava ukuse svakog kupca, pa tako, ako ste osoba koja voli prirodne elemente kao i retro stil prilikom uređenja enterijera, možete na primer nabaviti drveni luster sa zanimljivim ukrasima. Kod odabira sijalica, preporuka je da koristite one sa led efektom s obzirom da štede električnu energiju i duže traju od običnih sijalica.

Od kompletne rasvete lusteri spadaju u onu vrstu koja najlepše i najlakše može osvetliti svaku sobu. Pri tom ne zauzimaju mnogo prostora i estetski izgledaju vrlo lepo i elegantno. Zato vam zamena starog lustera nekim novim modelom može biti opcija ukoliko želite neku promenu u stanu u kojem boravite, a koji nije u vašem vlasništvu.

Još jedna idealna opcija za sve one koji nemaju tu mogućnost da sprovode svakojake promene u stanu jeste kačenje tzv. led lanaca sa sijalicama. Osim što se poslednjih godina ovaj model sve češće može videti u modernim enterijerima, led lanci sa sijalicama su karakteristični jer se lako mogu postaviti na bilo kom mestu, bez prethodnog bušenja zidova. Postoje modeli koji rade na struju pa će vam biti potrebna utičnica u blizini, a postoje i oni na baterije i sa kojima ste prilično fleksibilniji.

Odlična su vrsta rasvete kako za enterijer tako i za eksterijer. U unutrašnjem prostoru ih možete okačiti na policu sa knjigama u spavaćoj ili dnevnoj sobi i dobićete nesvakidašnji izgled. Isto tako, vizuelno ćete postići izvanredan efekat ako ih stavite na sims od terase na koji ste prethodno okačili žardinjere sa sezonskim cvećem. U prodavnicama možete pronaći sijalice različitih boja od onih fluorescentnih do onih sa mirnijim tonovima. U zavisnosti od namene kao i od toga da li ćete ih postaviti kao unutrašnju ili spoljašnju rasvetu, može zavisiti odluka kakav model led lanaca ćete na kraju izabrati.

Kategorija : Vesti
Tagovi :